Tisza-tavi Ökocentrtum

A Tisza-tavi Ökocentrum egyedülálló állatkert és szabadidős élményközpont, amely a Tisza-tó élővilágát mutatja be. Itt egymáshoz kapcsolódik a turizmus, a természetvédelem és az oktatás.

A szabadidőpark a természet megismerésére épül. A látogatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az állatokkal. A park része szárazföldi és vízi játszótér, sportpálya, rendezvénytér.

A körpanorámás kilátótorony Tisza-tavi Ökocentrum főépületének tornyában van. Az egyik irányban a Tisza-tó, másik irányban a Bükk és a Mátra is látható.

A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága a Közép-Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere. A látogatóközpont épülete egy felszálló madárra hasonlít. Állandó és időszakos kiállításokkal, rendezvényteremmel, háromdimenziós mozival, játszószobával és kilátó toronnyal rendelkezik. Az akváriumrendszerben 40 féle hazai halfaj mellett kétéltűek, hüllők és a Tisza-tavat lakó állatok életét csodálhatjuk meg. Az akváriumrendszer az Ökocentrum pinceszintjén lett kialakítva.

Szabadidőpark

A Tisza-tavi Ökocentrum főépületét egy több mint 7 hektár területű szabadidőpark veszi körül. A park területén a látogatók közvetlen közelről figyelhetik meg az állatok életét, valamint közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek velük. A gyermekes családokat szárazföldi játszóterek és vízi játszótér várják.

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

Az Ökocentrum mellet a viz fölött cölöpökre épített 1500 méter hosszú pallóút vezet a kilátóhelyekhez, hogy megfigyelhessük a Tisza-tónál élő madarakat anélkül, hogy megzavarnánk őket. A Vízi Sétány tanösvényhez egy menetrend szerint járó kishajóval lehet eljutni, pár perc alatt. A Tisza-tavi élővilágot bemutató Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény a Világörökség részévé választott Hortobágyi Nemzeti Park területén található.

Ökocentrum elérhetősége

Tisza-tavi Ökocentrum:
cím: 3388 Poroszló, Kossuth u. 41.
web: www.tiszataviokocentrum.hu

Megközelítése apartmanjainkból: Hódvár Apartman Tiszafüred és Potyka Apartman Tiszafüred

Tisza-tavi vízitúra: Kattint ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük