Miért jó a wellness?

Mit jelent a wellness?

Mi is a wellness célja? A jelenlegi rohanó világban az embereknek nincs idejük arra, hogy kiegyensúlyozott, egészséges életmódot alakítsanak ki. Sokszor vagyunk friss levegőtől elzárt helyeken, például amikor egy irodában dolgozunk, vagy épp kimerítő fizikai munkát végzünk, vagy csak épp nagyon stresszes a munkánk. Mindez az utóbbi időben megnövelte a szív és érrendszeri-, mentális-, illetve egyéb megbetegedések számát. Ezért is kiemelten fontos sokat törődni önmagunkkal, időt szakítani a kikapcsolódásra.

A wellness aktív pihenést, regenerálódást, egészséges életmódot ad. Ehhez szükséges egy olyan életmód létrehozása, melyet a kiegyensúlyozottság jellemez. Ennek eredménye pedig a testi és lelki közérzetjavulás.

A wellness egy életmód, életérzés. A fürdőknek és a fürdésnek kiemelt szerepe, jelentősége van a wellnessben és a wellness turizmusban. Magyarországon a wellness turizmus igen elterjedt, köszönhetően a rengeteg híres gyógyfürdőnek. Azonban nem csak Magyarországon, hanem a világ minden táján ismerik e fogalmat.

A wellness turizmus olyan utazást jelent, melynek célja az egészségi állapot javítása, figyelve a test és a lélek összhangjára, a fittségre, a szépségápolásra, az egészséges táplálkozásra, a relaxációra, meditációra, a szellemi frissességre.

Milyen szavakat kapcsolnánk a wellnesshez?

Testi-lelki-szellemi kikapcsolódás, relaxáció, harmónia a természettel, egészségtudatosság, fittség.

A wellness a testi-, lelki kiegyensúlyozottság lényeges építőeleme. A dézsafürdő pont ezt a hangulatot, életérzést adja vissza üdülőinkben.

Hódvár Apartman

Potyka Apartman

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük