Tisza-tavi kerékpáros programok

Tekerd körbe a Tisza-tavat! Ha nálunk foglalsz szállást, profi kerékpárokat bérelhetsz. Ha saját kerékpárt hozol, akkor pedig teljes biztonságban tudhatod a kerékpárod, fedett, zárt kerékpár tárolónknak köszönhetően.

A Tisza-tó vízi világa egyedülálló és különleges. Sokféle túra megvalósítható, most azt mutatjuk be, hogyan lehet biciklivel körbetekerni a tavat a Tisza-tavi kerékpárúton keresztül.

A tó körül folyamatosan fejlődik a kerékpáros infrastruktúra, egyre nagyobb élményt jelent a körbebiciklizése. Gyakran vannak kerékpáros versenyek, kerékpáros rendezvények.

Az új kerékpáros híd megépítése óta az ország legjobb és legbiztonságosabb kerékpárútja, a természet ölelésében.

Indulás Tiszafüredről! Út közben érdemes benéznetek Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumba, ahol Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriumát nézhetitek meg. Vagy akár ez egy külön program is lehet. Az Ökocentrumban őshonos halfajokat láthattok egy hatalmas, óriás akváriumrendszerben, üvegalagútban.

Ha már Poroszlón vagytok, érdemes megnézni a vízi sétányt is.

Továbbhaladva a gáton folyamatosan a természet ölelésében haladsz. Sarudon, vagy Tiszanána-Dinnyéshát területén jöhet egy kis hűsítő fürdő. Ha közben megéheztél, kipróbálhatod Sarudon a Sulyom tájéttermet.

Következő nagyon értékes megállóhely Kisköre, Hallépcső. Itt megpihenhetsz és megfigyelheted az üvegablakon keresztül a halakat.

Az út kb. felénél jársz most. Következő állomás Abádszalók, ahol találsz frissítőket, majd továbbhaladsz Tiszaszőlősön, Tiszaörvényen keresztül, vissza Tiszafüredre. Tiszaörvényen ajánljuk a Hableány Éttermet.

Ha visszatértél Tiszafüredre és nagyon elfáradtál, kell egy kis esti levezető program a Nopara GyógySertár Söröző és Étteremben.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük